Dagtilbud

Vores dagtilbud skal være mangfoldige, så forældre kan vælge den løsning der passer bedst. I kommunen er der ca, 40 dagtilbud. Børnehaver, vuggestuer, integrerede og selvejende. Hertil kommer private dagplejere og endelige har forældre selv mulighed for at fungere som dagplejer.

Dagtilbud Lyngby-Taarbæk Anders Kjærulff

Kommunens Dagtilbudsudvalg udarbejder indenfor området forslag til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen om mål, planer og politikker.

Budgettet – se nedenfor – er i 2025 på 302 mio.

Udsvingene mellem årene i perioden 2025-2028 skyldes hovedsageligt, at der sker ændringer i kommunens befolkningsprognose. Et faldende børnetal er ligeledes den primære forklaring på faldet fra det samlede regnskab 2023 på 314,2 mio. kr. til det samlede budget 2024 på 304,2 mio.kr.

Budget Dagtilbud Lyngby-Taarbæk Anders Kjærulff

Forklaring af posterne;

Centrale lønudgifter: Omfatter dagtilbudskonsulenter og udgift til sprogundervisning.

Fællespuljer: Dækker over områdets puljer og driftsbudgetter, der går på tværs af dag tilbudsområdet.

Specialpædagogisk indsats: Omfatter støttepædagoger og støttetimer i institutioner samt køb af dagtilbudspladser efter Barnets lov § 83 til børn med betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, der ikke kan dækkes af de almene dagtilbud efter dagtilbudsloven.

Daginstitutioner: Dækker over drift af kommunale og selvejende daginstitutioner, herunder ressourcegrupperne.

Dagpleje: Området dækker over drift af den kommunale dagpleje.

Tilskud til privatinstitutioner: Omfatter driftstilskud, bygningsbidrag og administrations bidrag til private daginstitutioner i Lyngby-Taarbæk kommune og tilskud til en daginstitution under puljeordning i Lyngby-Taarbæk kommune.

Demografipuljen: Omfatter dagtilbudsområdets demografipulje, som bruges til at regulere institutionerne ift. faktisk antal passede børn. Herudover omfatter det også de demografirelaterede poster; søskendetilskud, mellemkommunale betalinger samt tilskud til privat pasning og pasning af egne børn.

Forældrebetaling og Friplads: Dækker over alle områdets poster til forældrebetaling og fripladstilskud, herunder socialpædagogisk- og behandlingsmæssigt fripladstilskud.

Sundhedsplejen: Området dækker over udgiften til råd og vejledning til forældre om børn fra fødsel til skolealderen, blandt andet gennem hjemmebesøg og skoletjenesten.

Jeg går ind for – hvis der er efterspørgsel – at man udbyder flere deltidspladser (formiddag/eftermiddag-opdelt). Det vil give forældre mulighed for at fungere som deres egne deltids-dagplejer.

“Jordbærhaven” er en naturbørnehaven/udflytterbørnehave som er placeret i Værløse. Børnene transporteres i bus om morgenen kl. 08.45 til Kirke Værløse, og er tilbage i Virum ca. 15:45, hvor forældrene kan afhente børnene. Børnehaven blev etableret i 2023, idet der var mangel på pladser. Man skal genoverveje om ordningen skal fortsætte.

Jeg støtter ideen om at oprette daginstitutioner i forbindelse med plejehjem.

Daginstitutioner skal have størst mulig frihed, hvor kommunen sikre gode rammer og igennem kontroller/syn sikre en ensartet god kvalitet. Det er afgørende at kommunen ikke lægger beslag på personalets timer, som begrænser personaletes tid med børnene.

Vi skal have gode legepladser, som også uden for lukketid er tilgængelig for alle kommunens børn. Institutionerne kan selv søge fonde til at hjælpe med legepladser. Jeg synes man skal overveje at lave en central funktion, hvis eneste formål er at lave “fundraising”,