Lyngby-Taarbæk Kommunes skolevæsen har nogle af de bedste faglige resultater i Danmark og høj trivsel blandt eleverne. Vi har 9 almene folkeskoler, to specialskoler og to specialskoler.
Jeg vægter det højt at vores skole skal samarbejde med samfundets institutioner – såsom erhversliv, idræftsforeninger, forsvar og kirke – så elever udover faglige og sociale kompetancer også er orienteret imod samfundet.
Skolen spiller en afgørende rolle for at skabe et fællesskabet , hvor elever og lærerer oplever trvisel. Kommunikationen imellem alle parter skal være værdig og respektfuld.
Kommuens skoleudvalg udarbejder indemfor området forslag til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen om mål, planer og politikker.
Kommunen klarer sig godt i de nationale sammenligninger. Bl.a. er karaktergennemsnittet i 9. klasses afgangsprøve det højeste (2023-2024) på 8.6 – nr. 2 er Gentofte med 8.16.
92,92% er pr. 30. september efter grundskolen (årgang 2021/2022) på en ungdomsuddannelse – det rækker til en 3. plads iblandt danske kommuner.
Budgettet – se nedenfor – er 715 mio. kr. i 2025

Ved indslusning af fremmedsprogede elever mener jeg ikke, at vi skal lave specielle indslusningklasser. Tilgangen af nye fremmedsprogede er relativ lav, og der er gode erfaringer med, at placere dem i almindelige klasser. Jeg forstår forældre der er bekymret for at indlæringen hos egne børn forringes, når klasse har fremmedsprogede, men erfaringen viser at problemet ikke er eksisterende. Omvendt skal man selvfølgelig i hver klasse holde øje med eventuelle problemer, så der kan gribes ind.